Coaching


A coaching egy megoldásfókuszú, célorientált kommunikációs folyamat, amelynek a középpontjában TE, vagyis coachhee (ejtsd: kócsi) áll, és az általad megfogalmazott téma, amin dolgozni szeretnél, amire megoldást keresel. Coachként a szerepem,hogy támogassalak a megfogalmazott célodhoz vezető úton, hogy azt a lehető leghatékonyabban és számodra legoptimálisabban érd el.

A coaching a jelent feltérképezve a jövőre fókuszál. A múltra való kitekintés abban az esetben és olyan mélységig történik meg, ami szükséges a célod eléréséhez, egy-egy felismerés, önmegértés kapcsán.


Mikor érdemes coachhoz fordulni?

Minden olyan élethelyzetben, amit úgy érzel, hogy megérett a változásra, életmód, kapcsolatok, szokások átalakítása, hivatás, döntés meghozatala, stb... Ha teljesen tanácstalan vagy, hogy hogyan változtass, vagy ha már körvonalazódott benned, hogy mi lenne a helyes út, de még bizonytalan vagy benne vagy más perspektívára lenne szükséged.

A folyamat őszinte, bizalmon alapuló strukturált beszélgetéssorozat, ahol teret és lehetőséget biztosítok arra, hogy a gondolataidat, érzéseidet rendezd, hogy a rendelkezésedre álló információkat, a körülményeket megvizsgáld, hogy a lehetőségeidet mérlegeld és egyik alkalomról a másikra lépésről lépésre haladj a kitűzött célod felé.

Azon dolgozunk, hogy feltárjuk benned azokat a lehetőségeket és erőforrásokat, amelyek előrevisznek téged afelé a meghatározott vágyott állapot felé, amiben jól érezheted magad.

Egyfajta önismereti út ez, amin járva fejlődik az önérzékelésed, az önmagaddal való kommunikáció és ahogy haladsz előre az utadon a magabiztosságod és önbizalmad is.

A coaching nem tanácsadás. Senki nem ismeri nálad jobban az életedet. Te tudod a legjobban, hogy mi az ami neked jó, mi az ami számodra megoldást jelent. A benned felmerülő életeddel kapcsolatos kérdéseidre a válaszok is benned vannak, én abban tudlak segíteni, hogy a beszélgetések, kérdések, gyakorlatok során megtaláld magadban a válaszaidat.

Mi az, amit adhatok neked coachként?

Elfogadó, támogató jelenlétet. Olyan kapcsolódást, amelyben egyenrangúak vagyunk. A folyamatban értő figyelemmel és őszinte érdeklődéssel fordulok feléd, ahol nincsenek rossz vagy jó válaszok és minden a fejlődésedért van. Biztonságban érezheted magad, minden amiről beszélgetünk, amit megosztasz velem kettőnk között marad, így bátran, nyiltan fedezheted fel magad.

Személyre szabott, jól irányzott kérdések, gyakorlatok és kreatív eszközök, amik segítenek az önfeltérképezésben, hogy az, Aha! élmények, Oh! felismerések olyan önismereti tapasztalattá váljanak, amelyek hosszú távon elkísérnek, és a részeddé válnak.

Bizalommal fordulok feléd és hiszek benned, hiszek abban, hogy Te is fejlődésre és önmegvalósításra képes NŐ vagy, aki ha jobban rálát belső értékeire, erőforrásaira megteremtheti magának azt a vágyott életet, amiben felszabadultan jól érezheti magát.

Hogyan néz ki egy coaching folyamat?

Mivel egy strukturált folyamatról van szó megvan a kerete és rendszere. Az első lépésben megbeszélünk egy o. találkozót (kb. 30-40 perc), ami az ismerkedésről, összehangolódásról szól. Hogy miért is fontos ez? A coaching egyik legnagyobb ereje  maga a kapcsolat, ami a találkozások során alakul ki, ezért nagyon fontos, hogy a "kémia" működjön közöttünk, illetve hogy képet kapjunk egymásról. Ezen a találkozón beszélgetünk a témádról, arról, hogy hol tartasz most, és mit szeretnél elérni a coachinggal, miben kéred a támogatásom? Átbeszéljük, hogy a közös munka hogyan valósulna meg, hány alkalom? (4-10) milyen formában (online/személyes)? milyen gyakran (2-4 hetente), milyen időpontban (egyeztetés szerint)?. Ezt követően pedig kezdődhet a közös munka. :)

A folyamat felépítése az alkalmak során:

- Témakijelölés, adott téma átbeszélése, jelenlegi helyzet feltérképezése, kiindulópont meghatározása. Ahhoz hogy tudjuk hová akarunk eljutni, először az itt és most-ot kell tisztán látnunk. A változásra megérett helyzetet, az ahhoz kapcsolódó érzéseidet, gondolataidat, aggodalmaidat, félelmeidet, a motivációdat, hogy ebből kilépj.

- Vágyott állapot meghatározása, célkitűzés: mit szeretnél elérni a folyamat végére? Mi lenne a helyzet ideális állapota? Ennek tűpontos megfogalmazásán, a célkitűzésen dolgozunk ebben a szakaszban.

- Milyen utak, opciók jöhetnek szóba a cél megvalósításához? Lehetőségek számba vétele, kiértékelése. Hogyan, milyen módokon tudnál eljutni az ideális helyzetig, melyik út milyen támogatást/nehézséget tartogat, melyik reális opció, és melyik nem az.

- A megvalósítás útján történő kihívások, nehézségek, akadályok értékelése, kezelése. Szerintem mind tudjuk, hogy a változás útján mindig van egy vagy több olyan pont, ahol megtorpanunk, ahol nehéz, ahol elfáradunk, vagy elbizonytalanodunk. A folyamat ezen szakaszában támogatlak, hogy a kijelölt utadat legyen erőd végigjárni, új belső erőforrások felszínre hozásával.

- Lezárás: A utolsó ülésen (így hívjuk a találkozásokat) visszatekintünk a kiindulóhelyzetre, számba vesszük az azóta történteket, a benned végbemenő változásokat, kiértékeljük a közös munkát, a tapasztalatokat, élményeket, és megünnepeljük a fejlődésedet, a változást! :)

Nemcsak a folyamatnak, de minden egyes ülésnek is van egy kerete (kezdete, célja, struktúrája,lezárása) ez segít minket fókuszban maradni, hogy a beszélgetés hatékony és eredményes legyen, hogy TE minden alkalommal a legtöbbet tudd elvinni magaddal.

Honnan ismered fel, a jó coaching ülést / a jó coachot?


A beszélgetés után úgy érzed, rendeződtek a gondolataid, tiszta a fejed, felszabadultnak, könnyednek érzed magad, inspirált vagy és tettre kész!


Ha szívesen megismerkednél velem, vagy a coachinggal keress bizalommal! :)